Adatkezelési tájékoztató

I. Az adatkezelési tájékoztató célja

A jelen adatkezelési tájékoztató (továbbiakban: “Tájékoztató“) célja, hogy a www.webshop.fressnapf.hu  weboldal (továbbiakban: Weboldal) tulajdonosaként és üzemeltetőjeként a Fressnapf-Hungária Kft., mint adatkezelő ( továbbiakban: Adatkezelő) a Weboldalon megvalósuló személyes adatkezelésről előzetes, részletes és közérthető tájékoztatást adjon azon személyek részére, akik a Weboldalt használják, illetve akiknek adatai ott kezelésre kerülnek (továbbiakban: Felhasználó, Érintett). 

Az Adatkezelő kötelezettséget vállal arra, hogy a Weboldalon megvalósuló adatkezelés során mindenkor a jelen Tájékoztatóban foglaltakkal (így különösen az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendeletével (továbbiakban: „GDPR”) és az az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (továbbiakban: „Info tv.”) rendelkezéseivel) összhangban jár el. 

A Tájékoztató kizárólag a jelen Weboldalra vonatkozik, azonban felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Weboldal tartalmaz(hat) olyan linkeket, hiperhivatkozásokat, amelyek más internetes honlapokra (pl. a www.fressnapf.hu weboldalra) irányítják a látogatókat. Tekintettel arra, hogy e weboldalak között lehetnek – kivéve a www.fressnapf.hu oldal – nem az Adatkezelőhöz tartozó oldalak, így azokkal kapcsolatban nem vállalunk semmilyen felelősséget.

A jelen Tájékoztató a Weboldal használatának elválaszthatatlan részét képezi és mindenkori aktuális verziója elérhető a Weboldal láblécében és a felugró ablakban feltüntetett linken keresztül. A legnagyobb gondosságunk mellett is előfordulhat, hogy a Weboldal általunk már törölt, de az internetes keresőprogramok közreműködésével mégis archivált korábbi verziójával találkozik. Ezek eltávolítása a keresőoldal működtetőjének felelőssége, amiért felelősséget vállalni nem tudunk.

Kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbi Tájékoztatót, majd azt követően döntsön a Weboldal használatáról és az azon kínált szolgáltatás igénybevételéről! Kérdés esetén forduljon bizalommal az Adatkezelőhöz az alább megadott elérhetőségeken.

II. Az Adatkezelő és az adatfeldolgozók adatai, elérhetősége

Adatkezelő neve:                                           Fressnapf-Hungária Kft.

Székhely és postai cím:                                 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 11. c).

Bejegyző bíróság:                                         Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Cégjegyzékszám:                                          Cg. 01-09-709539

Adószám:                                                      12910731-2-44

Honlap:                                                          www.webshop.fressnapf.hu

Telefonszám:                                                 +36 30 5827132

E-mail:                                                          info@fressnapf.hu

Adatfeldolgozó neve:                                    Brandlift Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely és postai cím:                                 1036 Budapest, Lajos utca 130.

Cégjegyzékszám:                                           01-09-948980;

Adószám:                                                      23014028-2-41

Honlap:                                                          www.brandlift.hu

E-mail:                                                           hello@brandlift.eu

Adatfeldolgozási tevékenység:                 informatikai szolgáltatások nyújtása, honlap üzemeltetése

Adatfeldolgozó neve:                                    Webshippy Magyarország Kft.

Székhely és postai cím:                                 1036 Budapest, Lajos utca 130.

Cégjegyzékszám:                                           01-09-282775

Adószám:                                                      25569421-24-1

Honlap:                                                          www.webshippy.com

Telefonszám:                                                 +36 1 99 88 099

Adatfeldolgozási tevékenység:                      a Weboldalon megrendelt termékek ház-hozszállítása, valamint készpénzes utánvét esetén a vételár átvétele.

Adatfeldolgozó neve:                                    Servergarden Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely és postai cím:                                 1044 Budapest, Ezred utca 2. (B2/13/1)

Cégjegyzékszám:                                           01-09-186097;

Adószám:                                                      24855608-2-41

Honlap:                                                          www.servergarden.hu

E-mail:                                                           info@servergarden.hu

Adatfeldolgozási tevékenység:                      szerverszolgáltató

Adatfeldolgozó neve:                                    The Rocket Science Group, LLC ( Mailchimp)

Székhely és postai cím:                                 675 Ponce de Leon Ave NE Suite 5000 Atlanta, GA 30308 USA

Honlap:                                                          https://mailchimp.com/

E-mail:                                                           htps://mailchimp.com/contact

Adatfeldolgozási tevékenység:                      hírlevélküldés

III.           Tájékoztatás „sütik” (cookie) használatáról

A Weboldal működése során többféle sütit használunk, melyeket az alábbiak szerint két csoportra oszthatunk.

Szükséges sütik: Ezek olyan saját sütik, melyek nélkülözhetetlenek a Weboldal megfelelő működéséhez (a navigáláshoz, alapvető funkciók működéséhez), ezért az Ön által igénybe venni kívánt alapszolgáltatásokra tekintettel használatuk hozzájárulást nem igényel, az Adatkezelő azokat a GDPR 6. cikk (1) f) pontja szerinti jogos érdek alapján kezeli.

Egyéb sütik: A sütik másik része azonban egyéb (pl. marketing, forgalom elemzés), a szolgáltatás nyújtásától eltérő célokat szolgálnak, így használatuk az Ön hozzájárulásától függ. Azon sütik esetében, melyek kifejezetten egy Ön által kért funkció igénybevételéhez kapcsolódnak, a hozzájárulás kérésével együtt megjelenik a belinkelt tájékoztatás is a süti használat engedélyezéséről. Ilyen sütik esetén az Érintett addig nem férhet hozzá az érintett tartalomhoz/funkcióhoz, amíg nem nyilatkozik hozzájárulásáról, vagy tiltásáról a sütik használatára vonatkozóan. A honlap megtekintése során automatikusan rögzítésre kerül a Felhasználó látogatásának kezdő és befejező időpontja, illetve egyes esetekben – a felhasználó számítógépének beállításától függően – a böngésző és az operációs rendszer típusa. Ezen adatokból a rendszer automatikusan statisztikai adatokat generál. Az üzemeltető ezen adatokat nem kapcsolja össze más, személyes adatokkal. A weboldal bejelentkezés esetén ú.n. session ID-t küld, ami az oldal elhagyásakor automatikusan törlődik.

Amennyiben Ön a Weboldalt csak böngészi, látogatja (első kapcsolatfelvétel), úgy első alkalommal felugró ablak jelzi az Ön számára az adatvédelmi és az ott használt sütikre vonatkozó tájékoztatást és az Egyéb sütik vonatkozásában itt dönthet a hozzájárulás és a hozzájárulás mértékének megadásáról. Ezt követően a Weboldalon tudja módosítani a sütikkel kapcsolatos beállításait.  Egyebekben a böngésző programja segítségével is módosíthatja vagy megakadályozhatja a hozzájáruláshoz kötött sütik használatát. A bővítmény telepítéséről és eltávolításáról további tájékoztatásért tekintse meg az adott böngészőhöz tartozó súgót. A legnépszerűbb böngészők süti beállításairól az alábbi linkeken tájékozódhat:

Amennyiben Ön nem engedélyezi bizonyos sütik használatát, telepítését a végberendezésén (pl.: telefon, számítógép)  ez esetben előfordulhat, hogy a Weboldal nem minden funkciója lesz optimális működésű vagy egyáltalán elérhető.

A Weboldalon nem alkalmazunk olyan sütiket, amelyek harmadik személyek részére az Ön felhasználói hozzájárulása nélkül automatikusan adatot gyűjtenek.

Az Adatkezelő által a Weboldalon használt szükséges sütik és a rájuk vonatkozó tájékoztatás:

Süti neve: wBounce
Süti Szolgáltató: www.fressnapf.hu
Süti élettartama: 1 év

Süti neve: wp-settings-1
Süti Szolgáltató: www.fressnapf.hu
Süti élettartama: 1 év

Süti neve: wp-settings-time-1
Süti Szolgáltató: www.fressnapf.hu
Süti élettartama: 1 év

Süti neve: wordpress_test_cookie
Süti Szolgáltató: www.fressnapf.hu
Süti élettartama: 1 év

Süti neve: wordpress_logged_
Süti Szolgáltató: www.fressnapf.hu
Süti élettartama: Munkamenet

Süti neve: wordpress_sec_
Süti Szolgáltató: www.fressnapf.hu
Süti élettartama: 1 év

Süti neve: cookie_settings
Süti Szolgáltató: www.fressnapf.hu
Süti élettartama: 1 év

Süti neve: test_cookie
Süti Szolgáltató: www.fressnapf.hu
Süti élettartama: 1 év

Süti neve: _hjIncludedInSample
Süti Szolgáltató: www.fressnapf.hu
Süti élettartama: Munkamenet

Az Adatkezelő által a Weboldalon használt funkció és teljesítmény sütik és a rájuk vonatkozó tájékoztatás:

Süti neve: JSESSIONID
Süti Szolgáltató: nr-data.net
Süti élettartama: Munkamenet

Süti neve: _ga
Süti Szolgáltató: www.google-analytics.com
Süti élettartama: 2 év

Süti neve: _gat
Süti Szolgáltató: www.google-analytics.com
Süti élettartama: Munkamenet

Süti neve: _gid
Süti Szolgáltató: www.google-analytics.com
Süti élettartama: Munkamenet

Süti neve: NID
Süti Szolgáltató: google.com
Süti élettartama: 6 hónap

Süti neve: rs
Süti Szolgáltató: tags.w55c.net
Süti élettartama: Munkamenet

Süti neve: wfivefivec
Süti Szolgáltató: w55c.net
Süti élettartama: 13 hónap

Az Adatkezelő által a Weboldalon használt hozzájáruláson alapuló sütik és a rájuk vonatkozó tájékoztatás:

Süti neve: IDE
Süti Szolgáltató: doubleclick.net
Süti élettartama: 1 év

Süti neve: r/collect
Süti Szolgáltató: stats.g.doubleclick.net
Süti élettartama: Munkamenet

Süti neve: test_cookie
Süti Szolgáltató: doubleclick.net
Süti élettartama: Munkamenet

Süti neve: fr
Süti Szolgáltató: www.facebook.com
Süti élettartama: 3 hónap

Süti neve: impression.php/#
Süti Szolgáltató: www.facebook.com
Süti élettartama: Munkamenet

Süti neve: tr
Süti Szolgáltató: www.facebook.com
Süti élettartama: Munkamenet

Süti neve: ads/user-lists/#
Süti Szolgáltató: www.google.com
Süti élettartama: Munkamenet

IV. A Weboldallal kapcsolatos és azon megvalósuló adatkezelések

Az Adatkezelő attól függő terjedelemben kér Öntől adatokat, hogy milyen terjedelemben veszi igénybe a Weboldal funkcióit és szolgáltatásait.

Mielőtt igénybe venné a Weboldalon nyújtott szolgáltatásokat, kérjük, olvassa el az alábbi Tájékoztatót a Weboldalon történő személyes adatok  kezelésével kapcsolatban  és csak ezek ismeretében döntsön a személyes adatainak a megadásáról.

1. Vásárlói regisztráció, profil létrehozása

A vásárlás nem regisztrációhoz kötött. Amennyiben vásárlóként szeretne regisztrálni és a regisztrációhoz kötött funkciókat (például: rendelési adatok eltárolása, korábban megrendelt termékek újrarendelése) szeretné használni, továbbá megfelel a vásárlói regisztráció feltételeinek, úgy ezt a Weboldalon található Profilom menüpont alatt található Regisztrációs felület kitöltésével teheti meg. Illetve amennyiben nem regisztrált felhasználóként vásárol a Weboldalon, úgy a vásárlás véglegesítésekor a Pénztár oldalon a “Profil létrehozása” checkbox bepipálásával és a rendelés leadásával hozhatja létre profilját.

Adatkezelés célja: a vásárlói regisztráció,  kizárólag regisztrált Vásárló számára elérhető szolgáltatások biztosítása, valamint a webshopban történő vásárlás esetén az ehhez szükséges adatok megjelenítése.

Adatkezelés jogalapja: Az Érintett előzetes, önkéntes hozzájárulása a  GDPR 6. cikk (1) bek. a) pontja alapján.

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: a Felhasználó nem tudja igénybe venni a Weboldal kizárólag regisztrált Vásárlók számára elérhető szolgáltatásait.

Kezelt személyes adatok típusa: a Felhasználó neve és e-mail címe, számlázási név és cím, szállítási cím, regisztráció dátuma és időpontja és a webáruházban megrendelt termékek és mennyisége.

Kezelési idő: A Felhasználó által létrehozott regisztrációs fiók megszüntetéséig vagy addig ameddig a Felhasználó vissza nem vonja a személyes adatainak kezeléséhez adott hozzájárulását. Amennyiben a Felhasználó hosszabb ideje nem használja a személyes fiókját, úgy az Adatkezelő az utolsó bejelentkezéstől számított 1 éven belül törli a regisztrációs fiókot. Akítv fiók esetén az Adatkezelő a webáruházban rendelt termékekkel kapcsolatos személyes adatokat a megrendeléstől számított 2 évig őrzi meg.

Adatfeldolgozás: Brandlift Korlátolt Felelősségű Társaság, informatikai szolgáltatások nyújtása, honlap üzemeltetése

2. Termékek megrendelése

A Weboldalon regisztrált és nem regisztrált Vásárlók számára a Weboldalon feltüntetett termékek megrendelésére van mód. Amennyiben a Vásárló szeretné igénybe venni a megrendelési szolgáltatást, úgy erre a Weboldalon van lehetősége a kívánt termék kiválasztásával és kosárba helyezésével. A megrendelés teljesítése során az Érintett megadja, az Adatkezelő pedig felveszi az Érintett személyes adatait. Az elküldést követően egy visszaigazoló e-mailt kap a megadott e-mail címre. A megrendelt termékeket az Érintett által megadott címre szállítjuk közreműködő szolgáltató partnerünk segítségével. Az átvételkor kerül sor a számla átadására és a termékek ellenértékének megfizetésére készpénzes, vagy bankkártyás utánvéttel.  Az Érintett az Általános Szerződési Feltételekben foglaltak szerint gyakorolhatja a szerződéstől való elállás jogát a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet alapján.

Adatkezelés célja: a webáruházban történő vásárlás keretében az Érintett megrendeléseinek rögzítése és az adásvételi szerződés teljesítése, számla kiállítása és a Felhasználóval való kapcsolattartás a megrendeléssel összefüggésben, továbbá az Érintettnek az adásvételi szerződéstől való elállása esetén az elállási jog gyakorlása.

Adatkezelés jogalapja: Az Adatkezelő és az Érintett között létrejött szerződés teljesítése (GDPR 6. cikk (1) bek. b) pont), valamint a GDPR 6. cikk (1) bek. c) pontja alapján az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítésé, amely a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (továbbiakban: “Számv.tv.“) 169. (2) áll fenn. Amennyiben a számlázási név és cím eltér a szállítási névtől és címtől, úgy az Adatkezelő a szállítással összefüggő személyes adatokat a GDPR 6. cikk (1) f) pontja, jogos érdeke alapján kezeli. Az Adatkezelő jogos érdeke a megrendelések teljesítése, valamint az azzal összefüggő kapcsolattartás.

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: az Érintett nem tud terméket rendelni és vásárolni a Weboldalon keresztül.

Kezelt személyes adatok típusa: a Felhasználó neve, e-mail címe, számlázási cím, szállítási név és cím, mobiltelefonszám, vásárlások adatai (dátum, termék neve, darabszám), az Érintett elállása esetén az elállási nyilatkozatban foglalt személyes adatok, valamint a “rendelési jegyzetben a Vásárló által megadott egyéb személyes adat.

Kezelési idő: A Számv.tv. 169. § (2) bekezdése alapján nyolc év.

Adatfeldolgozás: Webshippy Magyarország Kft., termékek házhozszállítása, valamint készpénzes utánvét esetén a vételár átvétele.

Adattovábbítás: A GDPR 6. cikk (1) b) pontja alapján az Adatkezelő a KBOSS. hu Kft. (cégjegyzékszám: Cg. 01 09 303201; székhely: 1031 Budapest, Záhony utca 7.), mint a számlázz.hu weboldal ( https://www.szamlazz.hu ) részére továbbítja a Vásárlók személyes adatait.

Az Adatkezelő szintén GDPR 6. cikk (1) b) pontja alapján bankkártyás fizetés esetén az Érintett azonosítóját, a tranzakció összegét, valamint a fizetés napját és dátumát továbbítja az OTP Mobil Kft.-hez. Az OTP Mobil Kft részére továbbított adatok a következők: felhasználó neve, email-cím, telefonszám, számlázási adatok, szállítási adatok. Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff

3. Kellékszavatossági, termékszavatossági és jótállási igényérvényesítés

A Felhasználó a webáruházban értékesített termékekkel kapcsolatos kellékszavatossági és jótállási igényét a mindekor hatályos Általános Szerződési Feltételek szerint érvényesítheti az Adatkezelővel szemben. A kellékszavatossági, valamint a jótállási igények kezelése során az Adatkezelő az alábbiak szerint kezeli a Felhasználók személyes adatait.

Adatkezelés célja: Az Adatkezelő által forgalmazott ingó dolgokkal kapcsolatos jogszabályon alapuló kellékszavatossági és termékszavatossági, valamint jótállási igényérvényesítéssel összefüggő személyes adatok kezelése.

Adatkezelés jogalapja: Az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) b) pontján az Adatkezelő és a Felhasználó között létrejött szerződés teljesítésén, valamint a GDPR 6. cikk (1) c) pontján jogi kötelezettség teljesítésén alapszik, amely a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (továbbiakban: “Ptk.”) XXIV. fejezetén és a 19/2014 (IV.29.) NGM rendeleten alapszik.

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: az Érintett nem tudja gyakorolni fogyasztói jogait.

Kezelt személyes adatok típusa: Felhasználó neve, lakcíme,telefonszáma, termék megnevezése és vételára, szerződés Adatkezelő általi teljesítésének időpontja, hiba bejelentés időpontja, hiba leírása, Felhasználó által érvényesíteni kívánt jog, a szavatossági vagy jótállási igény rendezésének módját vagy az igény, illetve az az alapján érvényesíteni kívánt jog elutasításának indokát.

Kezelési idő: A 19/2014 (IV.29.) NGM rendelet alapján a szavatossági vagy jótállási igényéről felvett jegyzőkönyvet az annak felvételétől számított 3 évig köteles megőrizni az Adatkezelő, majd ezt követően törli az érintett Felhasználó személyes adatait.

Adatfeldolgozás: Az Adatkezelő nem vesz igénybe Adatfeldolgozót.

Adattovábbítás: Amennyiben a Felhasználó által visszahozott termékért a termék gyártója jótállást vállalt, vagy jogszabály alapján jótállásra köteles, úgy az Adatkezelő a termék gyártójának a részére továbbítja az “Adatok leírása” mezőben található személyes adatokat. Az adattovábbítás jogalapja a GDPR 6. cikk (1) b) pontján alapszik, az Adatkezelő és a Felhasználó között létrejött szerződés teljesítéséhez szükséges.

4. Panaszkezelés

Az Adatkezelő a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (továbbiakban: “Fgytv.”) alapján a termékeinek a Felhasználók részére történő forgalmazásával, illetve értékesítésével közvetlen kapcsolatban álló magatartására, tevékenységére vagy mulasztására vonatkozó panaszát köteles kivizsgálni. A panaszkezeléssel összefüggő információkat az Adatkezelő mindenkori Általános Szerződési Feltételei tartalmazzák. 

Adatkezelés célja: A Felhasználók által tett panaszok kezelése, kivizsgálása.

Adatkezelés jogalapja: A panaszkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bek. c) pontja alapján az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítésén alapszik. A jogi kötelezettséget az Fgytv. 17/A. § írja elő.

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: a Vásárló nem tudja gyakorolni fogyasztói jogait.

Kezelt személyes adatok típusa: Szóbeli panasz esetén a Felhasználó által megadott személyes adatok és a panasza. Írábeli panasz esetén a Felhasználó által az írásbeli panaszban foglalt adatok. Szóbeli panaszról felvett jegyzőkönyv esetén:Felhasználó neve és lakcíme, a panasz előterjesztésének helye, ideje, módja, a fogyasztó panaszának részletes leírása, a jegyzőkönyvet felvevő személy és a fogyasztó aláírása, a jegyzőkönyv felvételének helye, ideje, panasz egyedi azonosító száma.

Kezelési idő: A kifogásról felvett jegyzőkönyv, átirat, írásbeli panasza, valamint az arra adott válasz másolati példányai az Fgytv. 17/A. § (7) bek-e alapján, valamint Ptk. szerint az általános elévülési idő alapján 5 év.

Adatfeldolgozás: Az Adatkezelő nem vesz igénybe adatfeldolgozót.

Adattovábbítás: Amennyiben a Vásárlók által tett panaszok jogi szempontú kivizsgálása szükséges, úgy az Adatkezelő a GDPR 6. cikk (1) f) pontján alapján, a jogos érdekének érvényesítése céljából továbbítja a személyes adatokat a mindenkori jogi tanácsadójának. Az Adatkezelő jogos érdekét a panaszok szakszerű kivizsgálása és a jogainak érvényesítése képezi. 

5. Kapcsolatfelvétel megrendeléssel, termékadatokkal kapcsolatban

Amennyiben a Vásárló szeretné felvenni az Adatkezelővel a kapcsolatot és kérdést intézni hozzá a termékkel, megrendeléssel kapcsolatban, úgy azt a Weboldalon található Kapcsolat fül segítségével az ott található telefonszám felhívásával, valamint emailen keresztül teheti meg. Továbbá a Felhasználó telefonon keresztül is felveheti a kapcsolatot az Adatkezelővel, azonban az Adatkezelő a telefonbeszélgetéseket nem rögzíti.

Adatkezelés célja: az Érintett megkereséseinek fogadása, kérdéseinek megválaszolása, a megkeresések megkülönböztetése, visszakereshetőség biztosítása.

Adatkezelés jogalapja: Az Adatkezelő, valamint a Felhasználó jogos érdeke (GDPR 6. cikk (1) bek. f) pont). Mindkét fél jogos érdekét képezi, hogy a Felhasználó megfelelően tudja használni a webshopot és ezzel vagy a termékeivel kapcsolatban tájékoztatást nyújtson.   Konkrét megrendelés esetén az Adatkezelő és az Érintett között létrejött szerződés teljesítése (GDPR 6. cikk (1) bek. b) pont).

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: az Érintett nem tudja felvenni a kapcsolatot az Adatkezelővel.

Kezelt személyes adatok típusa: Az online formanyomtatvány esetén az Érintett neve, e-mail címe, e-mail üzenetekben megadott egyéb személyes adatok, dátum, időpont. Egyebekben az Érintett által megadott bármely személyes adat.

Kezelési idő: Az Adatkezelő amennyiben személyes adatot rögzít vagy tárol, úgy a megkereséstől számított 1 évig őrzi  meg az Érintett megkeresése alapján rögzített adatait.

Adatfeldolgozás: Az Adatkezelő nem vesz igénybe Adatfeldolgozót.

Adattovábbítás: Nem történik adattovábbítás.

Profilalkotás

Az Adatkezelő nem végez a Weboldallal kapcsolatosan profilalkotást.

6. Webshop vásárlói kedvezmény

Azon Felhasználók, akik a Weboldalon profilt létrehoztak és a hírlevélre feliratkoztak, külön üdvözlőajánlatban és kedvezményekben részesülnek a Weboldalon végzett vásárlási tevékenységükkel kapcsolatban, amelyről az Adatkezelő a Felhasználót az általa megadott e-mail címen keresztül értesíti vagy a Weboldalon megjelenő felugró ablakokon keresztül. A webshop vásárlói kedvezmények nem a Felhasználó részére szóló egyedi, személyre szabott kedvezmények. A kedvezmények a Felhasználó által a Weboldalon végzett vásárlási tevékenység számától és minőségétől (pl. kosárérték, vásárlási gyakoriság, stb.) függenek.

Adatkezelés célja:  A Felhasználók részére árkedvezmény biztosítása, amelyről az Adatkezelő értesítést küld a Felhasználó részére az általa megadott e-mail címre.

Adatkezelés jogalapja: A Felhasználó előzetes, önkéntes hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (1) bekezdése). A Felhasználó jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor, ingyenesen, indokolás nélkül visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. A Felhasználó a hozzájárulását visszavonhatja a vásárlói kedvezménnyel kapcsolatos üzenet alján található linkre történő kattintással vagy jelen Tájékoztató Eljárási szabályaiban feltüntetett elérhetőség bármelyikén. A hozzájárulás visszavonása esetén a Felhasználó további hírlevelet, illetve kedvezményekről szóló e-mail üzenetet nem fog a jövőben kapni.

Kezelt személyes adatok típusa: Az Érintett neve, e-mail címe, számlázási név és cím, szállítási cím, regisztráció dátuma és időpontja és vásárlási előzmények.

Kezelési idő: Ameddig a Felhasználó vissza nem vonja a személyes adatainak kezeléséhez adott hozzájárulását, a Tájékoztatóban az Eljárási szabályoknál megadott elérhetőségek bármelyikén. A személyes adatokat az Adatkezelő a hozzájárulás visszavonása után abban az esetben őrizheti meg, ha az jogának vagy jogos érdekénék érvényesítéséhez szükséges vagy erre jogszabály kötelezi.

Adatfeldolgozás:

  • Brandlift Korlátolt Felelősségű Társaság  informatikai szolgáltatások nyújtása, honlap üzemeltetése
  • MailChimp Adatkezelő hírleveleinek küldése
  • Servergarden Korlátolt Felelősségű Társaság szerverszolgáltató

Adattovábbítás: Nem történik adattovábbítás.

7. Hírlevél

Az Adatkezelő a tevékenységével összefüggő direkt marketing célú, gazdasági reklámot tartalmazó e-mail üzeneteket küld azon Felhasználók részére, akik az Adatkezelő hírlevelére feliratkoztak.

Adatkezelés célja:  Direkt marketing célú, gazdasági reklámot tartalmazó e-mail üzenetek küldése azon Felhasználók részére, akik ehhez kifejezetten hozzájárultak.

Adatkezelés jogalapja: A Felhasználó előzetes, önkéntes hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (1) bekezdése). A Felhasználó jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor, ingyenesen, indokolás nélkül visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. A Felhasználó a direkt marketing célú megkereséshez adott hozzájárulását visszavonhatja a direkt marketing célú üzenet alján található linkre történő kattintással vagy jelen Tájékoztatóban az Eljárási szabályoknál megadott elérhetőségek bármelyikén.

Kezelt személyes adatok típusa: A Felhasználó neve és e-mail címe, rendelés időpontja, fizetés módja, fizetendő összeg, számlázási cím, szállítási cím, telefonos elérhetőség, céges rendelés esetén ( cégnév, adószám, székhely).

Kezelési idő: Ameddig a Felhasználó vissza nem vonja a személyes adatainak kezeléséhez adott hozzájárulását.

Adatfeldolgozás: 

  • Brandlift Korlátolt Felelősségű Társaság  informatikai szolgáltatások nyújtása, honlap üzemeltetése
  • MailChimp Adatkezelő hírleveleinek kiküldése
  • Servergarden Korlátolt Felelősségű Társaság szerverszolgáltató

Adattovábbítás: Nem történik adattovábbítás.

V. Fogalmak

A leggyakrabban használt fogalmak magyarázata:

érintett

Bármely személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy.

személyes adat

Azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható.

hozzájárulás

Az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez.

adatkezelő

Az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja.

adatkezelés

A személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés, továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés.

adatfeldolgozó

Az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel.

harmadik fél

Az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak.

adatvédelmi incidens

A biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

profilalkotás

A természetes személyekre vonatkozó személyes jellemzők bármilyen automatizált személyes adatok kezelése keretében történő kiértékelése, különösen az érintett munkahelyi teljesítményére, gazdasági helyzetére, egészségi állapotára, személyes preferenciáira vagy érdeklődési körökre, megbízhatóságra vagy viselkedésre, tartózkodási helyére vagy mozgására vonatkozó jellemzők elemzésére és előrejelzésére, ha az az érintettre nézve joghatással jár vagy őt hasonlóan jelentős mértékben érinti.

VI. Adatbiztonság

Az Adatkezelő kötelezettséget vállal arra, hogy

  • az adatkezelést mindenkor a vonatkozó jogszabályi előírásokhoz és a mindenkori biztonsági követelményekhez igazodva végzi;
  • gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását;
  • minden olyan harmadik felet, akiknek az adatokat esetlegesen továbbítja vagy átadja, ugyancsak felhívja ez irányú kötelezettségeinek teljesítésére.

Az Adatkezelő a tudomány és technológia állása és a megvalósítás költségei, továbbá az adatkezelés jellege, hatóköre, körülményei és céljai, valamint a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett, változó valószínűségű és súlyosságú kockázatok figyelembevételével az alábbi megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket hajtja végre annak érdekében, hogy a kockázatok mértékének megfelelő szintű adatbiztonságot garantálja:

  1. a személyes adatok kezelésére használt rendszerek és szolgáltatások folyamatos bizalmas jellegének biztosítását, integritását, rendelkezésre állását és ellenálló képességét;

Az Adatkezelő az adatok kezeléséhez használt informatikai eszközöket úgy üzemelteti, hogy a kezelt személyes adatok csak az arra feljogosítottak számára legyenek hozzáférhetőek (adat bizalmassága), de számukra folyamatos legyen az elérhetőség (rendelkezésre állás).

Az Adatkezelő az adatok kezeléséhez használt informatikai eszközöket úgy üzemelteti, a rendszer úgy került felépítésre, hogy a kezelt személyes adatok a hitelessége és hitelesítése biztosított legyen (adatkezelés hitelessége), amit széles körű naplózási rendszerrel biztosít, ami megfelelően támogatja és igazolja a személyes adatok szabályozott módosíthatóságát, illetve változatlanságát (adatintegritás);

  • fizikai vagy műszaki incidens esetén az arra való képességet, hogy a személyes adatokhoz való hozzáférést és az adatok rendelkezésre állását legkésőbb 3 munkanapon belül vissza lehessen állítani;
  • az adatkezelés biztonságának garantálására hozott technikai és szervezési intézkedések hatékonyságának rendszeres, legalább félévente esedékes tesztelését, felmérését és értékelésének megvalósítását.

Az Adatkezelő informatikai rendszere és hálózata az általános piaci műszaki fejlettség szokásos szintjét alapul véve egyaránt védett a számítógéppel támogatott csalás, kémkedés, szabotázs, vandalizmus, tűz és árvíz, továbbá a számítógépvírusok, a számítógépes betörések és a szolgálatmegtagadásra vezető támadások ellen. A biztonságról szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokkal gondoskodunk.

A biztonság megfelelő szintjének meghatározásakor figyelembe vett kockázatok:

  • személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítéséből, elvesztéséből, megváltoztatásából eredő kockázat,
  • személyes adat jogosulatlan nyilvánosságra hozatalából vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférésből eredő kockázat.

Az adatvédelmi incidens bejelentése a felügyeleti hatóságnak:

Az adatvédelmi incidenst az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, és ha lehetséges, legkésőbb 72 órával azután, hogy az adatvédelmi incidens a tudomására jutott, bejelenti az illetékes felügyeleti hatóságnak, kivéve, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve.

Érintett tájékoztatása az adatvédelmi incidensről:

Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az Érintettet az adatvédelmi incidensről.

VII. Jogok és jogorvoslati lehetőségek

Érintett jogai

Ön jogosult arra, hogy

  1. kérésére visszajelzést kapjon arról, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, a személyes adatokhoz és a GDPR 15. cikk (1) bekezdésében rögzített információkhoz hozzáférést kapjon (hozzáférési jog),
  2. kérésére az Adatkezelő a személyes adatait indokolatlan késedelem nélküli helyesbítse (helyesbítéshez való jog) a GDPR 16. cikke alapján,
  3. kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje az Önre vonatkozó személyes adatokat (elfeledtetéshez való jog), amennyiben nem áll fenn korlátozó feltétel a GDPR 17. cikke alapján,
  4. kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, amennyiben a GDPR 18. cikkében foglalt valamelyik feltétel teljesül (adatkezelés korlátozásához való jog),
  5. kérésére a rá vonatkozó, általa az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra is, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, amennyiben ennek GDPR 20. cikkében foglalt feltételei fennállnak (adathordozhatósághoz való jog)
  6. tiltakozzon a személyes adatok jogos érdeken alapuló kezelése ellen (tiltakozáshoz való jog) a GDPR 21. cikke alapján.

A) Hozzáférési jog

Jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon:

  1. az adatkezelés céljai,
  2. az érintett személyes adatok kategóriái,
  3. automatizált döntéshozatallal, profilalkotással kapcsolatos adatok,
  4. adatátvételnél a forrásra vonatkozó információk,
  5. címzettek, akik részére az adatokat közölték vagy közölni fogják,
  6. harmadik országba történő adattovábbítással kapcsolatos információk,
  7. a tárolás időtartama és annak szempontjai,
  8. az érintett jogairól szóló tájékoztatás,
  9. hatósághoz fordulás joga.

Ezen felül jogosult arra, hogy kérje az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát (további példányokat plusz költség ellenében).

B) Helyesbítéshez való jog

Jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.

C) Törléshez való jog (elfeledtetéshez való jog)

Jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje az Önre vonatkozó személyes adatokat, az Adatkezelő pedig köteles arra, hogy a vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

  1. személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték,
  2. az érintett visszavonja a hozzájárulását és az adatkezelésnek nincs más jogalapja,
  3. az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok,
  4. a személyes adatokat jogellenesen kezelték,
  5. a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell,
  6. az adatok gyűjtésére az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

A törléshez való joggal akkor nem élhet, amennyiben az adatkezelés szükséges:

  1. jogi kötelezettség teljesítéséhez,
  2. jogi igények érvényesítéséhez.

D) Az adatkezelés korlátozásához való jog

Jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

  1. ha Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát,
  2. az adatkezelés jogellenes, de Ön ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását,
  3. az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez,
  4. amennyiben Ön tiltakozott az adatkezelés ellen, úgy az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést arra az időtartamra, amíg megállapításra kerül, hogy az Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Ön jogos indokaival szemben.

Az adatkezelés korlátozásának következményeként az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak:

  • az Ön hozzájárulásával,
  • jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy
  • más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy
  • az Európai Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

Az Adatkezelő az érintettet, akinek kérésére korlátozták az adatkezelést, az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatja.

E) Adathordozhatósághoz való jog

Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó, az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha:

  1. a weboldali adatkezelés hozzájáruláson vagy szerződésen alapul; és
  2. az adatkezelés automatizált módon történik.

E körben Ön jogosult arra is, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérje a személyes adatok adatkezelők közötti közvetlen továbbítását.

F) Tiltakozáshoz való jog

Ön jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a személyes adatainak jogos érdeken alapuló adatkezelése ellen. Ez esetben az Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Eljárási szabályok

A Felhasználó az adatkezeléssel összefüggő jogait az alábbi elérhetőségeken valamelyikén nyújthatja be az Adatkezelő részére:

a)         a Weboldalon https://www.fressnapf.hu/kapcsolat/,

b)        e-mail útján info@fressnapf.hu címen, továbbá

c)         postai úton a 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 11/C címen.

Figyelem! Adatkezelési ügyben küldött megkeresése tárgyában kérjük feltétlenül tüntesse fel az „adatkezelés” jeligét.

Kérelme nyomán indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb 1 hónapon belül írásban tájékoztatjuk a megtett intézkedésekről. Amennyiben kérésének teljesítésére 1 hónapnál hosszabb idő szükséges (figyelemmel a kérelem összetettségére és a kérelmek számára), úgy erről a kérelem beérkezésétől számított 1 hónapon belül, indokolással együtt tájékoztatjuk és a határidőt legfeljebb további 1 hónappal hosszabbítjuk meg.

Ha az A)-F) pontok szerinti kérelmét nem teljesítjük, a kérelem kézhezvételét követő 1 hónapon belül írásban vagy az Ön hozzájárulásával elektronikus úton közöljük a kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A kérelem elutasítása esetén tájékoztatjuk Önt a bírósági jogorvoslat, továbbá az adatvédelmi hatósághoz fordulás lehetőségéről.

Költségtérítést érvényesítünk, ha kérelme egyértelműen megalapozatlan, vagy ismétlődő jellege miatt túlzó. A költségtérítést a kért információ vagy tájékoztatás nyújtásával és az adminisztratív költségek figyelembevételével határozzuk meg, melyről írásban értesítjük. A már megfizetett költségtérítést visszafizetjük, ha az adatokat jogellenesen kezeltük, vagy a tájékoztatás kérése helyesbítéshez vezetett.

A fenti A)-F). pontban foglaltakkal kapcsolatban Önt, a B)-F) pontban foglaltakkal kapcsolatban mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították.

Jogorvoslati lehetőségek

A személyes adatok kezelésével kapcsolatosan az Érintett bírósághoz fordulhat, ha megítélése szerint az Adatkezelő, illetve az általa megbízott vagy rendelkezése alapján eljáró adatfeldolgozó a személyes adatait a személyes adatok kezelésére vonatkozó, jogszabályban vagy az Európai Unió kötelező jogi aktusában meghatározott előírások megsértésével kezeli.

Az adatvédelmi perek elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A pert – választása szerint – a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes törvényszék előtt is megindíthatja.

A bírósági jogérvényesítéssel kapcsolatos egyéb rendelkezések az Infotv. II/A. fejezetében található.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál bejelentéssel bárki vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll:

Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C

Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf. 5

Telefon: +36-1-391-1400

Fax: +36-1-391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Honlap: http://www.naih.hu

VIII. Záró rendelkezések

A Tájékoztató változtatásának jogát kifejezetten fenntartjuk. A mindenkor hatályos Tájékoztató szövege a Weboldal láblécében folyamatosan elérhető.

Jelen Tájékoztató visszavonásig érvényes!

Budapest, 2020. 04.20. Fressnapf-Hungária Kft.